Juli 2017 Kirgizië

Serge Bulatov en ik organiseren voor  Serge Reizen de eerste twee weken van juli 2017 een  14-daagse

WANDELTREKTOCHT IN ZUID-KIRGIZIË

 

Wandelen in het zuiden van kleurrijk en gastvrij Kirgizië. 5 a 6 uur p/d door heuvelachtig terrein, langs bergmeren, watervallen en weiden met orchideeën, edelweiss, welriekende wilde look en eetbare paddenstoelen.

orchideemetlpeakleninopachtergrond

  • Kirgizie, ingeklemd tussen China, Kazachstan en Tadzjikistan.

Vanuit het basiskamp (3600 m) lonkt de 7200 meter hoge Peak Lenin in de verte. Vanuit dat basiskamp vertrekken expedities uit tal van landen naar de top. Wie eens wil zien hoe het er aan toe gaat bij expedities, heeft nu de kans.  Wie wil kan zelfs het eerste traject van de ’echte expeditieteams’ volgen en overnachten in kamp 1 op 4400 meter.

Het basiskamp ligt ingeklemd tussen rivieren die we in de ochtend oversteken als het smeltwater het kamp nog niet heeft bereikt. We maken tochten naar topjes in de omgeving en genieten van de vergezichten.

Onze dagrugzakken zijn licht. Stijgijzers en klimuitrusting zijn niet nodig. We overnachten in tenten. Alleen voor kamp 1 heb je je eigen slaapzak nodig, in het basiskamp ligt een dekbed voor je klaar.

Kirgizië is een voormalige Sovjetstaat en ligt tegen de noordwest-grens van China, ten noorden van Tadzjikistan. Wij wandelen in het Pamir-gebergte.

Incl. volpension, transfers, excl. vlucht, verzekering, persoonlijke uitrusting. Voor Kirgizië is geen visum nodig.

Begeleiding: Russische berggids en Nivonner (tevens natuurgids) Jolanda Denekamp

Info/aanmelden Serge Bulatov: sergereizen@gmail.com

Jolanda Denekamp: jolanda@denekamptaalenteken.nl

Prijs: binnenkort bekend, korting voor Nivonners.

———————————————————————————————————-