Specialisaties

Outdoorjournalistiek

Jolanda op 3500 meter, in de vers gevallen sneeuw. Op de achtergrond de Elbrus.

September 2014, in de vers gevallen sneeuw, op de achtergrond de Elbrus.

Een ervaren buitensporter in binnen- en buitenland. Naast beklimmingen van o.a. de Elbrus in Rusland (ruim 5600 m) en de Kilimanjaro in Tanzania (ruim 5800 m), sneeuwschoentochten en andere koude klussen heb ik ook ervaring met kleinere expedities in eigen land en het schrijven hierover.

image

Natuurjournaliste met schrijfervaring én verstand van en passie voor de natuur. Als natuurgids voor het IVN, afdelingen Barneveld en Apeldoorn en voor Taal & Trails ga ik  regelmatig met groepen de natuur in. Tevens lever ik journalistieke artikelen voor o.a. de bladen Natuurlijkerwijze en Groenvoer van genoemde afdelingen. De afgelopen jaren heb ik regelmatig samengewerkt met de Vlinderstichting tijdens mijn werk bij het Nivon Natuurvrienden.

Projectcoördinatie

Voor Nivon Natuurvrienden verzorgde ik tevens de projectcoördinatie van diverse lange-afstandswandelpad- en streekpadgidsen waarin  ruime aandacht is voor natuur en cultuurhistorie; veelomvattende klussen variërend van afspraken met vrijwilligers, fotografen, cartografen, drukkers tot de tijdbewaking. Tevens heb ik jarenlange ervaring met de coördinatie en eindredactie van ledenbladen (o.a.) Toorts van Nivon Natuurvrienden.

Cultuurhistorie

Teksten zijn te lezen, en ook de stad en het land. Met mijn basis van (kunst)geschiedenis en jarenlange interesse in kunst en cultuur heb ik een leidende rol gespeeld in het maken van de wandelgidsen van Nivon Natuurvrienden, waaronder het Maarten van Rossumpad, Utrechtpad, Veluwe Zwerfpad, Trekvogelpad en het Pieterpad. In de redactionele sfeer, en ook wat betreft projectcoördinatie.