Specialisaties

Outdoorjournalistiek

Jolanda op 3500 meter, in de vers gevallen sneeuw. Op de achtergrond de Elbrus.

September 2014, in de vers gevallen sneeuw, op de achtergrond de Elbrus.

Een ervaren buitensporter in binnen- en buitenland. Naast beklimmingen van o.a. de Elbrus in Rusland (ruim 5600 m) en de Kilimanjaro in Tanzania (ruim 5800 m), sneeuwschoentochten en andere koude klussen heb ik ook ervaring met kleinere expedities in eigen land en het schrijven hierover.

image

Als afgestudeerd journalist en historica komen kunde en kennis bijeen in de achtergrondteksten van diverse wandelgidsen waaraan ik meewerk en gewerkt heb. In die teksten verwerk ik tevens mijn passie voor de natuur.  En niet alleen in die bijdragen: ook in journalistieke ‘groene’ artikelen. Daarnaast ga ik als natuurgids voor het IVN, afdelingen Barneveld en Apeldoorn en voor Taal & Trails met groepen de natuur in.

Jarenlange ervaring heb ik met de coördinatie/eindredactie van een landelijk ledenblad en projectcoördinatie van diverse lange-afstandswandelpad- en streekpadgidsen (Overijssels Havezatenpad, Drenthepad, Brabants Vennenpad, Utrechtpad, Veluwe Zwerfpad, Trekvogelpad). Dit zijn veelomvattende klussen variërend van afspraken met vrijwilligers, fotografen, cartografen, drukkers tot de tijdbewaking.