Portfolio

▶︎ Sinds 6 januari 2016 heb ik een eigen tweewekelijks buitensportrubriek ‘Op pad met Jolanda’ met routes, foto’s en interviews in regionaal dagblad de Barneveldse Krant.

OpPadmet

▶︎ Voor Nivon Natuurvrienden verzorg ik het ledenkwartaalblad Toorts, de coördinatie, eindredactie.

▶︎ Ik werk samen met de Rus Serge Bulatov van Serge Reizen en begeleid wandel(trek)tochten in Kirgizië, de Kaukasus en culturele reizen naar St. Petersburg.

▶︎ Organiseren van buitenactiviteiten, zoals onder andere trailrun2daagsen binnen 24 uur.

▶︎Inzetbaar voor tijdelijke vervanging op de werkvloer: redactionele ondersteuning, (vrijwilligers)coördinatie, op het gebied van communicatie.

▶︎ Tekstuele bijdragen aan de Elfstedenpadgids en Groot-Frieslandpadgids van Wandelnet. Verschenen: 2017 resp. 2016. Laatstgenoemde gids is in 2017 in de prijzen gevallen: Wandelroute van het Jaar. Voor deze wandelkoepel actualiseerde ik ook onder andere de achtergrondteksten van de Zuiderzeepadgids (LAW).

▶︎ Tekstuele websitebijdragen aan de wandelprojecten: Apeldoorn Te Voet en Lingezegen. Opgeleverd: zomer 2016.

▶︎ Samen met de werkgroep Nivon-Trekvogelpad coördineerde ik de geactualiseerde uitgave van deze lange-afstand-wandelgids (LAW2) van 400 kilometer van Bergen aan Zee naar Enschede. Veel aandacht voor vogels -hoe kan het ook anders – en voor flora en cultuurhistorie in dit wandelboek van uitgever Nivon Natuurvrienden Nederland. Verschenen: zomer 2016.

▶︎ Voor het outdoorbedrijf Madventure in Scherpenzeel verzorg ik de websiteteksten.

▶︎ Ook ben ik samen met de werkgroep Nivon-Veluwe Zwerfpad verantwoordelijk voor de geactualiseerde uitgave van het Veluwe Zwerfpad, een streekpadwandelgids van dik 300 kilometer waarin veel aandacht voor de flora, fauna en cultuurhistorie. Verschenen:  zomer 2015.

▶︎ Hoe zet ik het IVN Barneveld publicitair op de kaart, dat is binnen het bestuur van deze afdeling mijn taak als vrijwilliger.